Вести од индустријата

Видови основи на мувла и техники на обработка

2022-02-18

Постојат многу видови наоснови на мувла, прецизни основи на мувла, стандардни основи за мувла, пластични основи за мувла, основи за калапи за вбризгување итн. Стандардната опрема за обработка на база на мувла е главно машини за глодање, машини за мелење и машини за дупчење. Фреза, машина за мелење за обработка на 6 површини светли до одредената големина. Машината за дупчење дупчи дупки со ниски барања за прецизност на основата на мувлата: како што се отвори за завртки, отвори за прстени и тапкање. Основниот услов на стандардната основа за мувла е да се отвори калапот непречено. Дали отворањето на калапот е успешно или не е директно поврзано со прецизноста на четирите отвори за водечки столбови. Затоа, генерално, неопходно е да се користи CNC вертикален центар за обработка за да се изврши брзо дупчење, а потоа и досадување. Во калапот за вбризгување, иглата за исфрлање се повлекува на пружина, а наоснова на мувлапросторот се користи за проширување на пружината, а е инсталиран и ракавот на портата; покрај тоа, основата на мувла може да се инсталира за да се зголеми конкавната и конвексната. работен век на мувлата.

Технологија на обработка на прецизна основа на мувла:

1. Обработката на сечење ќе има подолго влијание врз перформансите на прецизната основа на мувлата. Со цел алатот за сечење да може да се користи подолго време, да се обезбеди добри перформанси на сечењето и да се намали грубоста, прецизноста на калапотоснова на мувлаКористете соодветен челик.

2. Прецизностаоснова на мувлаима потреба од процес на термичка обработка за да се подобри неговата цврстина и да се обезбеди подебела вкочанетост.

3. Челикот што се користи во прецизната основа на мувла треба да биде правилно полиран за да се направи површината помазна. Од гледна точка на ефектот на примена на основата на мувлата, таа треба да ги исполни соодветните барања за изведба, како што се добра сила, добра отпорност на удар и така натаму. Основата на мувлата има уред за преформирање, уред за позиционирање и уред за исфрлање.









We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept