Вести од индустријата

Главните размислувања за избор на основа за мувла

2022-03-04
Бидејќи различни кастингоснови на мувлаимаат различни структури во различни аспекти, нивните апликации се исто така различни. Затоа, при изборот на стандардна основа за мувла, обрнете внимание на следните прашања за да можете да купите добра основа за мувла за леење.
1. Целокупната структура е погодна: кога се користи основен производ за калап за леење, тој треба да се постави на место каде што може нормално да се користи. Затоа, кога купувате основа за мувла, обрнете внимание на изборот на потребната основа за мувла и дали целокупната структура е соодветна или применлива.

2. Соодветна големина: Треба да се користат различни калапи за леење и специфичните барања за големина за леењеоснова на мувласе исто така различни. Од оваа гледна точка, при купување на база на мувла за кастинг, обрнете внимание на тоа дали избранитеоснова на мувлае погоден за примена на специфичната големина.

3. Дали носечкиот капацитет е применлив: Различните барања за употреба на мувла бараат различни носечки капацитети на основата на мувлата. Затоа при изборот на основите на мувлата треба да се изберат основи на калапи за нанесување со соодветна носивост. Кастингоснова на мувлае алатка за лиење метални делови. Тоа е алатка за завршување на процесот на леење на специјална машина за ковање со матрици.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept